tiistai 6. joulukuuta 2011

KOTONA!

Annaliisa kirjoittaa:

Reissumme päätös oli kiihkeä ostospäivä Bangkokissa. Otimme huoneen kävelymatkan päästä Siam Centeristä ja MBK- tavaratalosta. Golden House hotelli oli hyvä, hinta vaan korkeampi kuin Khaosan roadin alueella, n. 60euroa (3 hengen huone). Kiersimme tyttären kanssa keskustan hienoja ostoskeskuksia kellon ympäri. Jotain löytyi, osa jäi ostamatta. Tavarapaljous on niin läkähdyttävää, että paraskin shoppailija hyytyy. 


MBK:n edessä on joka keskiviikko klo:18 alkaen thaiboxing otteluja.
Bangkokissa lähtiessä +32.
Torstaina 1.12. kotimatka alkoi. Saatoimme tyttären ensin Finnairin lennolle ja jäimme odottamaan omaa, jo syksyllä varattua Air Berlinin lentoa Saksan kautta kotiin. Nyt maksaisin vähän enemmän ja ottaisin suoran lennon Bangkok-Helsinki. Lento oli raskas, kesti ensin n. 11h päästä Berliiniin, siellä kahden tunnin odotus ennen lentoa Helsinkiin. 5h:n aikaeron takia loppumatka meni puolipökkyräisessä kaaoksessa, mutta silmiä en saanut laitettua kiinni.

Oli kiva tulla Helsinkiin. Olimme perillä puolenyön jälkeen, ilma ei tuntunutkaan ihan niin jäätävältä kuin oli pelottanut, minibussi kuljetti suoraan hotelliin, mutta siellä sitten tulikin vastaan ensimmäinen takaisintuloshokki. Hotellihuone 104 euroa! Mahtavaa aamupalaa oli siitä edestä tankattava niin paljon, että oli pakko laittaa vähäksi aikaa mahan viereen pötkölleen.
Perjantaina iltapäivällä lensimme Ouluun. Jännitti  miltä tuntuu tavata kaikki rakkaat näin pitkän matkan jälkeen. Jälleennäkeminen oli ihanaa. Kentällä oli perhe ja ystäviä pikku skumppapullojen kanssa vastassa. Matkalla oli monta unohtumatonta hetkeä, mutta halaukset kotikentällä ovat nyt ne ihanimmat muistot. 

Tuntuu hienolta olla kotona. Bangkokissa vielä ajatteli, että miten sen lämmön voi jättää taakseen, mutta ei nyt kotona enää siinä mielessä taakseen katsele. Kaikki on tuttua, eikä tarvitse miettiä paikasta toiseen siirtymistä. Elämä sujuu ilman Lonely Planetin selaamista. Ruisleipä on herkkua, puhumattakaan oikeista juustoista. Poika oli kokannut makaroonilaatikkoa tuloateriaksi, parhaita aterioita ikinä! Menee aikaa, että kuluneen vuoden ja kaikki seikkailut saa jäsennettyä mielessään. Nyt pikkuisen väsyttää aikaeron takia mutta on hyvällä tavalla tyhjä olo. 

Hyvää Itsenäisyyspäivää 6.12.2011. Kello 16.00 ja ilma -2C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti