keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Langkawi


Annaliisa kirjoittaa:


Pitää vähän kieli keskellä suuta miettiä mitä sanoo Langkawista. No, tulipahan käytyä. Monet tykkää, ja varmasti paikka on hieno lyhyeen irtiottoon kaamoksen keskeltä. Mutta reissaajalle löytyy Malesiasta paljon hienompiakin paikkoja. 


Olimme varanneet kerrankin majoituksen (4yötä) etukäteen Agodan kautta (hyvä nettilinkki hotellivaraukseen). Ja hyvä, että oli varattuna. Tullessa satoi kaatamalla, oli kiva, ettei tarvinnut lähteä lompsimaan rinkka selässä majatalosta toiseen kyselemään hintoja. Sweet Inn Hotel oli keskeisellä paikalla, hyvä ja siisti, palvelu ystävällistä, aamupala kuului hintaan. Hyvä hinta-laatusuhde, 65MYR/yö (n. 15 euroa).




Kelpasi tässä taas köllötellä
Sadekausi on Langkawilla elo-syyskuussa, sen jäänteitä saimme niskaamme pari ensimmäistä päivää. Sitten alkoi paistaa ja kun rantakin oli ihan kohtalaisen hyvä, jäimme laiskuuttamme vielä yhdeksi ylimääräiseksi päiväksi. 
Nähtävyydet kävimme katsomassa parkkipaikalta




Moporetken välipala

Sadepäivän eleganssia




Mustanhiekan rantaan liittyy legenda: hiekka mustui tulilyhdyistä, jotka maan kuningas sytytti pitkin rantaa pelotellakseen meren valtakunnan kuningasta. Sota oli syttynyt, kun maan prinssi ja merenneitoprinsessa rakastuivat ja olivat "sillain"!
 

 
 
Saaren reunalta löytyi hyvä autio ranta....

mutta ei ihme, että oli autio. Kyltti jäi arvoitukseksi.
Langkawin saariryhmään kuuluu 99 saarta, Malesian rannikolle on n.30 km. Suurimmalla saarella, Langkawilla asuu n.45 000 asukasta. Ilmasto on trooppinen. Kun sateet loppuivat tuli tukalan kuuma. Saari on täynnä hotelleja ja turisteille väsättyjä vierailukohteita. Viidakkoakin löytyy ja kuulema jotain elukoita, saari on myös geopark- aluetta. Me pysyttelimme rannalla. 

High season vasta aluillaan.
Valtavan korkeita palmuja
Rannan touhuja on mukava seurata.







Putiikit myyvät turistitavaraa, mitään alkuperäistä on turha etsiä. Jos tykkää kovasti pussikaljasta saari on loistava lomakohde. Langkawi on nimittäin verovapaa-alue. Olut ei maksanut tax-free myymälöissä juuri mitään. Ruoka oli ravintoloissa mautonta ja kallista, parhaat sapuskat sai melkeinpä katukojuista. Viimeisenä iltana löytyi tosin hyvä ja edullinen kiinalainen seafood- ravintola. 


Malesia on ihan mukava maa. Ihmiset ystävällisiä, kaikki toimii. Vähän kallis verrattuna muihin Kaakkois-Aasian maihin. Tioman ja Perhentianin saaret parhaita rantapaikkoja koko reissullamme. Langkawille en lähtisi uudelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti