sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Malesia: yhdet häät ja Vappu Kuala Lumpurissa

Annaliisa kirjoittaa:


Kambodzhan viisumin päättymispäivä sattui Vappupäivälle 1.5. Päätimme vaihtaa maata vähän etuajassa. Ostimme netin kautta Air Malesian lennot Siem Riepistä Kuala Lumpuriin, Malesiaan. Ensimmäinen välilentomme maksoi yht. 260USD. 

Nakemiin Kambodzha, tanne voisi tulla toistekin.
Kuala Lumpurin lentokenttä on iso ja kaupunki on iso. Ajelimme bussilla keskustaan, Central Stationille ja sieltä pikku pätkän junalla Chinatowniin. Kurja vedätys sattui heti kättelyssä. Bussikuski myi liput hirmuisella tohinalla ja alkoi heti sähläämään rinkkojemme kanssa. Siinä hötäkässä unohtui odottaa vaihtorahoja takaisin. Hoksasimme jutun aivan liian myöhään. No, tekeville sattuu. 




Kuten yleensä aina, perillä asemalla oli mopomies tarjoamassa majapaikkaa. Oasis Guest house kuulosti hyvältä, aamupala ja kaikki. Mutta nimenomaan kuulosti. Paikka oli kaamea luukku. Mutta rinkkojen kanssa ei jaksa siinä kuumuudessa kauan säätää, jäimme yhdeksi yöksi.  Aamupala paljastui hikiseksi paahtoleipäpussiksi ja räävittömän näköiseksi voirasiaksi ja hillopurkiksi. Jäi syömättä. Kiertelimme samana iltana muita paikkoja valmiiksi vaihtoa varten. Seuraavat yöt vietimme ihan kelvollisessa Alamanda hotellissa eikä hintakaan ollut paljoa korkeampi (75 RM eli n.17euroa).

Oasis Guesthousen asukki...

... ja pesutilat.


Olin jo viikkokausia odottanut seuraavaa iltaa. HÄÄT. Jäi viime kesänä naapurin Victorian naimisiinmeno näkemättä, niin nyt oli pakko päästä seuraamaan Williamin ja Katen vihkimistä. Saimme aitiopaikat ison screenin edestä Chinatownin Reggaebaarissa. Paikalla oli iso juhlivia brittinuoria, toivat aitoa tunnelmaa mukaan. Pojat kyllä keskittyivät enemmän biljardin peluuseen kuin hääjuhlaan. Simo istui kärsivällisesti minun seurana läpi koko seremonian. Muutama oluttuoppi tuli otettua nuorenparin kunniaksi. Malesian hintataso pääsi vähän yllättämään. Kalliimpaa kuin tähän asti muualla missä olemme käyneet. Pieni oluttuoppi maksoi Kambodzhassa alle 50 snt, täällä n. 3€.

To Tang City Food Court Chinatownissa, hyvaa ja halpaa.


Vappuaattona lähdimme toiveikkaana etsimään minulle mekkoa. KL on Aasian parhaimpia shoppailukaupunkeja. Ajelimme junalla Golden Triangelin kauppapaikoille. Melkein heti kävi selväksi, että mekko jää haaveeksi. Ostoskeskukset ovat järjettömän suuria. Satoja ja taas satoja putiikkeja rinnakkain ja päällekkäin. Hintataso laidasta laitaan. Taustalla täysillä pauhaava diskojytkytys. Iski väsy. Muutama kiva mekko tuli kyllä vastaan, mutta sattuivat sitten olemaan Armania tai muuta vastaavaa, hinta lähelle 3000USD. Oli pakko käydä katsomassa paljonko Hermes`n huivi maksaa, 700USD. Pari hyvää Espritin t-paitaa löytyi. Simo oli ostosreissun jälkeen onnellinen mies, osti itselleen kauko-ohjattavan helikopterin (käski lisätä että pienen). Vehje on sittemmin pörissyt harva se päivä. 

Yksiraiteinen.
Petronastornit, pitkaan maailman korkeimmat rakennukset.

Joku monista ostareista.
 


Malesia on islamilainen, monen kielen ja kulttuurin valtio.  Malaijit (47% väestöstä) pitävät poliittista valtaa, kiinalaiset (32%) taloudellista. Intialaisia on 8% väestöstä.  Sademetsissä ja vuorten rinteillä asuu eri heimoja, varmaankin aitoja alkuperäisasukkaita. Maassa on myös paljon laittomia siirtolaisia. Katukuva on sen mukaan kirjava. 

Simon pikku valipala Vappuaattona...

... ja jalkiruoka.
Vappuaattoilta sujui leppoisasti katuravintoloissa istuskellessa ja ihmisten touhuja seuratessa. Alussa tuli pientä hässäkkää kojukauppiaiden kanssa. Olin haikaillut hajuvesien perään jonkun aikaa, niin Gentlemanni-Simo lähti sitä sitten ostamaan. Maksoi aivan liikaa, 60 RM/pullo (feikki DNKY). Olin aiemmin nähnyt supermarketissa samat pullot 10-20RM. Simo käsitti että olin puhunut euroista. Menin heti pyytämään kaupan purkua, mutta siitä alkoi hirmuinen älämölö. Kulttuurit törmäsivät niin että rymähti. Jupakka päätyi siihen, että sain toisen pullon kaupanpäälle, Chanelia. Loppuillasta juttelimme paikallisten it-insinöörien kanssa. Tiesivät Suomesta highteckin ja Kimi Räikkösen ja antoivat vinkkejä mihin Malesiassa kannattaa suunnistaa. Vähän naureskellen valittelivat suurta siirtolaisten määrää, kaikki kojukauppiaat, tarjoilijat jne kuulemma muita kuin malesialaisia.  Malesia on muslimimaa, joka paikassa ei alkoholia juoda eikä myydä. Näille herroille tuntui maistuvan.  

Suurkaupungin katkoista loytyi hieno, iso puistoalue.
Hibiscusgarden...

Lakegarden
samalla alueella on myos lintu-, perhos- ja peurapuistot.


Tuntematon herra nokosilla
 







Arvatkaa olisiko tehnyt mieli pulahtaa, KL:ssa on KUUMA!


Olimme KL:ssa viisi yötä. Päivisin oli tukahduttavan kuumaa, joka ilta iski ukonilma ja satoi kaatamalla vettä. Kadut tulvivat hetkessä nilkkoja myöten. Muutama päivä kerrallaan suurkaupungissa on ihan tarpeeksi. Mieli teki jo rannalle. Olimme ostaneet aiemmin keskusbussiasemalta (bussi lähtee eri paikasta) liput Mersingin kaupunkiin, josta pääsee Tiomanin saarelle. Lähtöaamuna satoi kaatamalla vettä. Ensin taksilla keskusrautatieasemalle, sieltä junalla bussin lähtöpaikkaan, bussilla 353km Mersingiin, sieltä speedboatilla Tiomanille. Matkantekoa kesti 12h. Helpompaa kuin miltä kuulostaa, matkaopaskirja antaa hyvät neuvot ja aina voi kysyä. Ihmiset auttavat mielellään.

1 kommentti:

  1. Terveiset Hailuodosta! Tuuli niin penteleesti, kyllä ajattelin rannalla teitä ja lämmintä siellä:)
    Riitta

    VastaaPoista